_

Mercedes CLK compleet vernieuwd!


Mercedes-Benz CLK

Na de nieuwe E-klasse komt Mercedes nu ook met de nieuwe CLK die vrij veel weg heeft van de grote E. 

 

De ronde koplampen en de radiotorgrille met de grote Mercedes ster in het midden zijn typische kenmerken voor de coupés uit het Mercedes-programma.

 

 

 

 

De nieuwe CLK zal leverbaar worden met 7 motorvarianten waarvan er 6 nieuw of doorontwikkeld zijn. Als instappers heb je de 2.0 liter viercilinders. De CLK 200 Kompressor en de CLK 200 leveren respectievelijk 163 en 170 pk. 

 

Behalve de viercilinder zijn ook de zescilinders flink onder handen genomen. Zo is er nu ook een 2.6 liter met 170 pk leverbaar. De 3.2 liter V6 met 218 pk is ongewijzigd gebleven. Nieuw voor de CLK is de 170 pk sterke 2.7 liter CDI vijfcilinder met common rail-dieselmotor.

 

Aan de top van het gamma staan de CLK 500 en de CLK 55 AMG. De 5.0 liter V8 in de CLK 500 levert 306 pk, de 5.5 liter uit de CLK 55 AMG beschikt over 367 pk. 

Bij een topmodel horen natuurlijk ook toppresaties en dat kun je van de CLK 500 en CLK 55 AMG zeker zeggen. De CLK 500 sprint naar 100 km/h in 6 seconden en de CLK 55 AMG heeft slecht 5,2 seconden nodig om de 100 km/h te bereiken. De top ligt zoals gebruikelijk op 250 km/h (begrensd uiteraard).

 

Behalve de vernieuwde motoren is het ook binnenin de CLK een genot. De auto is boordevol gestopt met allerlei electronica en veiligheidsvoorzieningen. Zo zit de CLK vol met allerlei airbags zoals een airbag voor bestuurder en passagier die afhankelijk van de kracht van de botsing worden opgeblazen, gordijn-airbags en airbags in de stoelen.

 

Ook kun je de CLK bestellen met Linquatronic; spraakbesturing voor zowel radio als telefoon, en een volledig automatische temperatuurregeling die de temperatuur aanpast aan o.a. de luchtvochtigheid.

 

 

 

De nieuwe Mercedes CLK

 

 

     

Terug naar de vorige pagina