De nieuwe Volvo S80 Executive is een auto voor zeer kritische bestuurders. Automobilisten met buitengewoon hoge eisen en verwachtingen. Zo heeft Volvo’s meest exclusieve model een nieuw ontwikkeld Rear Seat Entertainment-systeem (RSE), voorzien van een dvd-speler en in de hoofdsteunen van de voorstoelen ingebouwde televisieschermen voor de achterpassagiers. 

Daarnaast beschikt de Volvo S80 Executive over luxueuze lederen bekleding, een noten-houten afwerking en unieke opties, zoals een ingebouwde koelkast.


 

Tijdens de IAA in Frankfurt werd de derde generatie van de Volvo S80 Executive alvast en voor het eerst aan de wereld getoond. Deze nieuwe uitvoering is gebaseerd op het standaardmodel van de Volvo S80, met toevoeging van een aantal extra’s die het comfort nog verder vergroten, met name dat van de achterpassagiers. Zo is om meer beenruimte te creëren de achterbank enigszins naar achteren verplaatst. Daarnaast kan hij elektrisch worden verwarmd en is de auto voorzien van een elektronisch bedienbare zonnewering en een 12-volt-aansluiting. Een bredere portieropening vergemakkelijkt het in- en uitstappen.

 

Dvd en ingebouwde televisieschermen

Het optionele RSE-systeem bestaat uit een dvd-speler die tussen de voorstoelen wordt geplaatst, twee 7-inch schermen in de hoofdsteunen van de voorstoelen, draadloze infrarood hoofdtelefoons en een afstandsbediening.

  

De televisieschermen werken onafhankelijk van elkaar, waardoor iedere passagier op de achterbank zelf kan bepalen of hij televisie of een dvd wil kijken, een computerspel wil spelen of verbinding wil maken met een externe unit, zoals een computer. De achterbank kan eveneens worden uitgerust met een geïntegreerd koelkastje met ruimte voor twee flessen van 75 cl. De hoedenplank heeft een apart gedeelte voor vier glazen.

 

Luxe materialen 

Het interieur wordt volop verfraaid met stijlvol walnotenhout, een zacht lederen bekleding en een met leder bekleed stuurwiel, dat zowel met als zonder walnotenhouten details leverbaar is.

  

Aanvullend op het uitgebreide veiligheidspakket van Volvo kan bij de nieuwe Volvo S80 Executive ook gekozen worden voor een gepantserde uitvoering.

  

Veeleisende klanten

De belangrijkste doelgroep van de Volvo S80 Executive bestaat uit kritische particuliere klanten die hoge eisen stellen aan hun auto, denk bijvoorbeeld aan moderne gezinnen die veel waarde hechten aan comfort en stijl. Vanzelfsprekend richt Volvo’s paradepaardje zich ook op de meer traditionele klanten en gebruikers van dit soort auto’s, zoals directieleden van bedrijven, diplomaten, hoge ambtenaren en chauffeurs-bedrijven. De prijzen van de nieuwe Volvo S80 Executive zijn nog niet bekend. Deze uitvoering wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar in productie genomen.

 

 

 

 

Terug naar de vorige pagina