Ter gelegenheid van de IAA van Frankfurt nam de Duitse tuner Carlsson de C5 Break V6 flink onder handen. Deze samenwerking leidde tot een uitermate sportieve en potente C5 die bovendien door Carlsson van even bijzondere als smaakvolle details in interieur en exterieur werd voorzien.


 

Deze C5 combineert het comfort en gebruiksgemak met de hoge prestaties als gevolg van aanpassingen die Carlsson heeft aangebracht. De laatste generatie Hydractive III stelt de Break in staat dit potentieel veilig en comfortabel te benutten. Deze unieke combinatie van dynamische en functionele kwaliteiten maken de C5 Break Carlsson tot een unicum in dit segment.

Toegenomen vermogen
Levert de V6 in de C5 al ruim 200 pk, met de aanpassingen van Carlsson komt het maximale vermogen uit op 173 kW (235 pk) bij 6.000 tpm, bij een veel hoger koppel (320 Nm in plaats van 285 Nm bij 3.750 tpm). Om dit vermogen te vertalen in veilig en comfortabel weggedrag, ontwierp Carlsson speciale 18-spaaks velgen met banden in het formaat 225/40x18. De autoadaptieve automaat met sequentiŽle schakeling werd ongewijzigd overgenomen. Door Carlsson werd een aantal aŽrodynamische voorzieningen aangebracht om de CS ook bij de hogere topsnelheid (max. 245 km/h) een even vertrouwd weggedrag als het seriemodel te garanderen.

Smaakvol en exclusief interieur
De ontwerpers van Carlsson gaven volop aandacht aan het interieur van de CS en het gebruik van elegante materialen als Amarettaģ en leer in zachte Cognac-tinten brengen deze Break op het niveau van auto's uit het topklasse-segment. Het leer siert de stoelen en de onderzijde van het dashboard. Het lichtgrijze Amarettaģ is aangebracht op de hogere delen van het dashboard en de deurpanelen. Cognac-kleuring Amaretta vormt de smaakvolle afronding van stoelen en hemelbekleding.

Carlsson, Duitse tuner met wereldfaam
Carlsson vestigde zich tien jaar geleden in het Duitse Saarland en verwierf wereldfaam met het artistieke en sportieve talent waarmee ontwerpers bestaande ontwerpen verfijnden. De dynamische en comfortabele wegeigenschappen van de door Carlsson geprepareerde auto's staan borg voor rijplezier op het hoogste niveau. Het is deze combinatie van kwaliteiten die de grondslag vormt voor de samenwerking tussen CitroŽn en Carlsson.

         

Terug naar de vorige pagina