De Mercedes S-klasse is er met een zeer sterke V8 CDI. Toch kan het altijd sterker en dat bewijst Brabus in dit geval maar al te goed. Zij leveren namelijk de sterkste dieselauto ter wereld. De Mercedes S400 CDI wordt omgetoverd in de Brabus D8.


 

De 4.0 liter common-rail dieselmotor van Mercedes levert standaard al een vermogen van 250 pk maar Brabus wist hier een flinke schep bovenop te doen, de V8 levert nu 330 pk! Dat is een toename van maar liefst 80 pk.

Ook het koppel nam flink toe; van 560 Nm naar 690 Nm bij slechts 2.200 tpm. 

 

De aanpassingen zijn vrij simpel. Er wordt wat met  het elektronische managment van de motor gedaan en het uitlaatsysteem wordt aangepast.

 

De prestaties van de Brabus D8 zijn zeker niet mis. De top ligt voor de verandering eens niet op 250 maar op 260 km/h, en dat voor een diesel! De sprint van nul naar honderd verloopt in 6,5 seconden. 

 

Behalve dat de auto een stuk sneller is hebben ze ook wat aan het uiterlijk gedaan. Grote velgen in de maten 18 t/m 20 inch, speciaal lederen interieur de nodige Brabus logo's en nog een aantal kleine dingetjes zoals verchroomde delen op het dashboard. 

 

De verbouwing van een Mercedes S400 CDI naar een Brabus D8 kost zo ongeveer f 21.000,-.

 

 

 

 

 

          

Terug naar de vorige pagina