Klik hier!

_

Makkelijke bediening multimedia van Audi


Er worden steeds meer nieuwe snufjes uitgevonden voor in onze auto's. Computer, internet, e-mail, mobiele telefoon, DVD, navigatie en Playstation het is allemaal mogelijk.

 

Door al die toepassingen komen er ook steeds meer bedieningselementen in het interieur.

 

Na BMW gaat nu ook Audi deze bediening eenvoudiger maken. 

 

De nieuwe BMW 7-serie is uitgerust met een knop waarmee bijna al deze toepassingen te bedienen zijn. En dat zijn er ook nogal wat. Wanneer je deze allemaal los zou plaatsen begint je auto al snel op de cockpit van een vliegtuig te lijken. 

 

Na BMW is nu ook Audi druk bezig met de ontwikkeling van zo'n systeem. De MMI (Multimedia-interface) werkt ,met het op thematisch (ontspanning, communicatie, informatie etc.) ingedeelde schakelzones met elk 2 schakelaars die tussen de versnellingspook en de armsteun ondergebracht worden. De visuele weergave gebeurt op een scherm dat op het dashboard in het directe gezichtsveld van de bestuurder wordt geplaatst. Vier multifunctionele toetsen, geplaatst rond een draaidrukknop komen overeen met keuzes die in de vier hoeken van het scherm weergegeven worden. 

 

Daarnaast wil Audi ook zorgen dat er internettoegang in de auto mogelijk is. Hierbij is dan een persoonlijke (beveiligde) pagina mogelijk die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld een route die thuis is ingesteld in de auto op te roepen. 

 

 

 

\

     

Terug naar de vorige pagina