_

Jaguar XJ Executive; meer value for money 


Een voorzieningenpakket dat geen wens onvervuld laat, onovertroffen allure, keus uit V8-motoren, superieur rijplezier en prijzen die andere fabrikanten onrustig en potentiėle klanten begerig zullen maken. 

 

Dat is beknopt het nieuws voor 2002 van de Jaguar XJ Executive. 

 

 

 

Bij deze fameuze sedan is aan z'n dynamiek en allure een hoeveelheid standaardvoorzieningen toegevoegd, waarmee in de absolute topklasse aan het begrip 'value for money' een geheel nieuwe invulling wordt gegeven.

In zijn moederland, het Verenigd Koninkrijk, wordt de Jaguar XJ al jaren 'The Quintessential Jaguar' genoemd. De auto biedt immers bij uitstek alles waar het merk Jaguar beroemd om is: stijl, prestige, dynamiek, prestaties, comfort en een prachtig uitgevoerd interieur. Daardoor vormt de XJ in zijn verschillende uitvoeringen en modellen sinds 1968 de ruggengraat van het merk, met naast zich als 'kleinere broertjes' de X-TYPE en de S-TYPE. Voor zo'n belangrijke auto is het uiteraard noodzakelijk dat hij concurrerend blijft met andere aanbieders in de topklasse. De XJ wordt nog altijd als de mooiste, meest stijlvolle in zijn klasse beschouwd en ook rationele aspecten als de uitgebreide garantie, de lage vaste onderhoudskosten gedurende 200.000 km en de scherpe prijsstelling pleiten voor hem. Toch verstevigt jaguar nu haar marktpositie met een vernieuwd modelprogramma voor 2002, waarbij met name de gevraagde Executive-uitvoering sterk opgewaardeerd is. Deze geeft daarmee een geheel nieuwe definitie aan het begrip 'value for money'.

Anders gezegd: in de showroom van de Regionale jaguar Centra verschijnt een nieuwe uitvoering van de XJ Executive die zonder noemenswaardige prijsconsequenties een uitrusting biedt die zelfs in deze prijsklasse tot dusver ongekend was. Ook is de keus uit uitvoeringen vergroot. De Executive kan nu behalve met de bekende 3.2 V8-motor van 179 kW/243 DIN-pk ook met de 4.0 liter V8 van 216 kW/294 DIN-pk worden besteld, in beide gevallen gecombineerd met een automatische vijftraps transmissie. En desgewenst kan in plaats van de ‘Classic’-uitvoering met extra chroom en een interieur in klassieke lichte tinten voor de chroomloze Sport-versie worden geopteerd, die het sportieve karakter van de auto (en van diens bestuurder) onderstreept.
"De nieuwe Executive-uitvoeringen maken nog eens ondubbelzinnig duidelijk dat jaguar als geen ander de kunst verstaat om allure, dynamiek en kwaliteit met een ongeėvenaarde value for money samen te smelten. De auto's zijn hierdoor nog aantrekkelijker geworden. Ze bieden het prestige, de verfijning, de prestaties en de afwerking die de XJ Saloon al zoveel faam hebben bezorgd. Ze hebben een uitermate concurrerende prijsstelling en ze maken het onze klanten mogelijk om precies de uitvoering te kiezen die optimaal bij hun stijl en karakter aansluit. Wie nog meer exclusiviteit en dynamiek wenst, kan een Sovereign of Daimler met lange of korte wielbasis kiezen, of de opwindende, razendsnelle XJR. Kortom, als je serieus in de topklasse voor een nieuwe auto gaat 'shoppen' en naast een goede investering ook echt rijplezier wenst, zal je rationeel noch emotioneel aan de nieuwe XJ Executive voorbij kunnen gaan", aldus een opgetogen Frans Dirken, algemeen directeur van Jaguar Nederland C.V.

 

 

 

 

 

     

Terug naar de vorige pagina