d

_

Volvo XC90: de nieuwe generatie SUV's


Volvo XC90 – flexibel en veelzijdig

Dit zijn de eerste foto's van Volvo's nieuwste model de XC90. 

Deze vierwielaangedreven auto is volgens Volvo een auto van de nieuwe generatie SUV's.

Op het eerste gezicht heeft de auto veel weg van de Cross Country maar dan een slag groter.

Het model is herkenbaar als een echt Volvo en moet concurreren met de Mercedes ML en BMW X5.

 

Er is geen twijfel over mogelijk: de nieuwe Volvo XC90 is in alle opzichten een échte hedendaagse Volvo. Herkenbare stijlelementen als de V-vorm in de motorkap en de geprononceerde schouders worden in deze nieuwe aanwinst gecombineerd met een krachtig postuur en een modern ontwerp met elegante lijnen. “We wilden dat de auto er gespierd en betrouwbaar uit zou zien, maar niet macho”, aldus Peter Horbury, Vice President Design bij Volvo Cars.

 

Flexibel en veelzijdig

Het functionele ontwerp in combinatie met een efficiënte uitrusting en dwarsgeplaatste motoren dragen bij aan de hoge mate van flexibiliteit en veelzijdigheid, die de nieuwe Volvo XC90 kenmerken. Maar liefst zeven personen kunnen comfortabel en veilig worden vervoerd in de zeven voorwaarts geplaatste stoelen.

 

Veiligheid voorop

Als Volvo Car Corporation een nieuw model lanceert dan is een van de vooropstaande doelstellingen om de leidende positie op het gebied van veiligheid te continueren. De introductie van de Volvo XC90 vormt hierop geen uitzondering, zowel wat de actieve als de passieve veiligheid betreft. Zo omvat de Volvo XC90 een reeks nieuwe, technologisch geavanceerde toepassingen die de inzittenden beschermen in het geval de auto over de kop mocht slaan.

 

Een andere ‘veiligheidsprioriteit’ bij de ontwikkeling van de Volvo XC90 was het minimaliseren van de risico’s ten gevolge van een aanrijding tussen een SUV en een conventionele, lagere personenauto.

  

Motoren

De Volvo XC90 kan worden uitgerust met een zescilinder bi-turbo benzinemotor of met Volvo’s nieuwe vijfcilinder, common rail turbodieselkrachtbron, de D5. 

 

Deze nieuwe Volvo zal tegen het einde van 2002 op de Nederlandse markt komen. De Volvo XC90 zal worden geproduceerd in de Torslanda-fabriek in Göteborg (Zuid-Zweden). Naar verwachting zal de Noord-Amerikaanse markt het grootste deel van de totale verkoop van de Volvo XC90 voor haar rekening nemen.

 


Volvo XC90 – Veiligheid voorop

-

LAATST BIJGEWERKT 25-05-2013

 

Terug naar de vorige pagina