Seat heeft een Alhambra ontwikkeld die is voorzien van allerlei elektronische systemen. Het is bijna een huiskamer op wielen.


 

De Alhambra WOW ofwel World on Wheels is o.a voorzien van een digitale televisie en radio-ontvangst. Dit om de reis voor zowel bestuurder als passagiers een stuk aangenamer te maken. Toch kom je dan met een probleem te zitten. Het moet wel veilig zijn. Zo zal het niet mogelijk moeten zijn dat de bestuurder televisie kan kijken tijdens het rijden maar de passagiers wel. Ook moet het systeem zijn voorzien van spraakherkenning. Natuurlijk is de radio geschikt voor iedereen. Dankzij de digitale radio-ontvangst moet het mogelijk zijn om in elk land je eigen favoriete zender te kunnen beluisteren. Stel je bent in Frankrijk dan moet je een Nederlandse zender kunnen ontvangen. 

 

Verder heb je de beschikking over internet. Zo is het mogelijk om alvast een voorproefje te nemen van je vakantie-bestemming of onderweg een hotel te boeken. Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van de verkeers-informatie.

 

Op het dashboard en aan het dak van de Alhambra zijn twee beeldschermen gemonteerd. Zo kan iedereen gebruik maken van het systeem. De voorzieningen worden bestuurd door draadloze apparatuur. 

 

Het is nog een prototype maar reken er maar op dat dit in de toekomstige Seat-modellen zal worden toegepast. 

 

 

Terug naar de vorige pagina