MP3 is als compressiemethode bekend geworden dankzij al de muziek die in dit format gratis van Internet af gehaald kan worden. Blaupunkt haalt MP3 nu ook de auto binnen.


 

Het Duitse audiomerk heeft twee autoradio's die MP3-bestanden kunnen afspelen: de Cape Canaveral en de Silicon Valley. De Cape Canaveral kan naast normale muziek CD's ook CD-roms met MP3-bestanden afspelen. In MP3 kunnen er maar liefst bijna 170 nummers op een CD. De Silicon Valley leest geen CD's, maar flashcards, zoals die ook in computers gebruikt worden, of minidiscs.

Ook WAP doet bij Blaupunkt zijn intrede in de auto. Het TravelPilot DX-N navigatiesysteem is voorzien van een GSM en kan dus via de telefoon actuele verkeersinformatie van Blaupunkts Internet-site in de routeplanning betrekken. Maar uiteraard biedt het systeem ook alle andere WAP-diensten, van het reserveren van een hotel tot het spelen van spelletjes.

Hallo, u spreekt met de radio! Dat kan nu, met Blaupunkts Antares T60. De Antares heeft namelijk een ingebouwde telefoon. En wel eentje met een vermogen van 8 Watt, viermaal meer dan een gewoon mobieltje. Dus: altijd contact. Het losse microfoontje zit op het dashboard, dus: altijd handsfree. Het geluid komt uit 2x40 Watt speakers, dus: maximaal verstaanbaar. 25 Geheugentoetsen, dus: minimale afleiding. En de kleur van het display kan aan die van de instrumenten aangepast worden, dus: optisch optimaal geintegreerd.

 

 

Terug naar de vorige pagina