Italiaanse schoonheid: Alfa Spider


Alfa Spider

Alfa Romeo presenteert op de Autosalon van Genève de compleet nieuwe Alfa Spider. De nieuwe Alfa Spider wordt leverbaar met twee motoren en is gebaseerd op de Brera.

 

De compleet nieuwe Spider is duidelijk gebaseerd op de Brera. Dat blijkt uit het motorenaanbod en de neus. Uiteraard is ook de techniek geleend van de Brera, maar daar houdt de vergelijking dan ook op. De rest van de auto heeft een geheel eigen gezicht gekregen. De achterkant ziet er dik uit en vooral de vier vuistdikke uitlaatpijpen stralen sportiviteit uit.

Tweepersoons
De 4,40 m lange, 1,83 m brede en 1,37 m hoge Spider biedt plaats aan twee personen. Afhankelijk van de uitvoering levert Alfa standaard gescheiden climate control, radiobediening op het stuurwiel, VDC en cruise control.

2.2 en 3.2
Het motorenaanbod van de Spider is gelijk aan dat van de Brera. De basismotor is de 185 pk sterke 2.2 JTS. Met deze motor moet de Spider in staat zijn om in iets minder dan 9 seconden naar 100 km/h te sprinten. De tweede en meteen ook topmotorisering van de Spider is de 260 pk sterke 3.2 JTS. Deze motor wordt standaard geleverd in combinatie met Q4-vierwielaandrijving. De bekende sprint naar 100 km/h moet in minder dan 8 seconden een feit zijn.

Wereldprimeur in Genève
Alfa Romeo stelt de nieuwe Spider als wereldprimeur voor op de Autosalon van Genève.
   
         

Alfa Spider